Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Scholieren trotseerden de nattigheid

Scholieren trotseerden de nattigheid

Leerlingen van verschillende basisscholen in Kaatsheuvel en Waalwijk zijn de afgelopen weken actief geweest in de buitenlucht. Zij hebben boompjes en struiken geplant in het voedselbos in wording aan de Roestelbergseweg. De modderige bodem kon de pret niet drukken. Net als met de leerlingen die vorig jaar hebben geplant, is voorafgaand aan de plantochtend met de leerlingen een lespakket over voedselbossen behandeld.

Dit plantseizoen zijn er zes plantochtenden voor scholieren georganiseerd. De klassen komen van de Juliana van Stolbergschool, van Het Zilverlicht, van Meerdijk en van De Vaert. Maar liefst drie keer moest een geplande ochtend worden uitgesteld omdat de bodem veel te nat was. Toch zijn er dit plantseizoen, onder begeleiding van de voedselbosbouwers, enkele honderden boompjes en bessenstruiken geplant.

De leerlingen hebben na het planten een bordje bij de aanplant geplaatst waarop de naam van hun school en klas staat, zodat zij later kunnen komen kijken hoe het is gegroeid. Door ze op deze manier bij het voedselbos te betrekken geeft Stichting Juniper uitvoering aan een van haar doelstellingen: voorlichting geven over natuur-inclusieve landbouw.