Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Mooie plantdag: 150 vrijwilligers actief

Mooie plantdag: 150 vrijwilligers actief

150 vrijwilligers hebben zaterdag 17 februari  een gigantische klus geklaard. Zij hebben meer dan de van tevoren bedachte 2.600 bomen en stuiken geplant op ons terrein aan de Roestelbergseweg. De grond was zompig tot zeer zompig, wat het werken niet makkelijk maakte, maar gelukkig was het  de hele dag droog weer.

De vrijwilligers werkten in groepjes van twee en hebben diverse soorten inheemse bomen en struiken aangeplant, die samen de windsingels in het voedselbos gaan vormen. De voedselbosbouwers hadden van tevoren 2.600 tonkin-stokken uitgezet op de plaatsen waar een boom of struik moest komen.  Het werk was goed voorbereid en omdat de vrijwilligers ook nog eens hard werkten werd het een mooie en efficiënte dag.

De dag was georganiseerd door Trees for All, Vandebron en Stichting Juniper. De vrijwilligers waren enthousiaste klanten van Vandebron, die zich voor deze dag hadden aangemeld (zelfs in grotere getale dan wij konden ontvangen). Het was mooi om te zien dat zij ook de hele dag enthousiast bleven.

Stichting Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland, onder het motto Samen voor een bosrijke wereld. Dankzij donateurs kan zij de aanleg van verschillende voedselbossen in Nederland ondersteunen, waaronder ons voedselbos. Vandebron is een energieleverancier die alleen energie aanbiedt die écht duurzaam is opgewekt op Nederlandse bodem, zij brengt vraag en aanbod van groene stroom samen. Vandebron is een van de donateurs van Trees for all.