Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Informatiemiddag voor omwonenden

Informatiemiddag voor omwonenden

Stichting Juniper organiseert op zondagmiddag 12 maart een informatiemiddag over haar voedselbosplannen voor de percelen van Roestelbergseweg 4 in Kaatsheuvel. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De middag begint om 14.00 uur.

Leerlingen van verschillende basisscholen in Kaatsheuvel hebben als eerste kennisgemaakt met de plannen. Na enkele voorbereidende lessen over voedselbossen hebben zij, tijdens een 6-tal plant-ochtenden de eerste bomen en struiken geplant. In totaal 1.000 stuks – een mooi begin.

Uiteindelijk zal een kleine 20 hectare van het terrein voedselbos worden. Stichting Juniper wil aantonen dat voedselbosbouw een kansrijke aanvullende tak vormt voor de Nederlandse landbouw. Zij wil ook een voorlichtende rol vervullen voor agrariërs die overwegen om te schakelen naar een duurzame vorm van landbouw.

Stichting Juniper heeft nog meer plannen voor het terrein. Zo zou zij er een nieuwe hoeve willen bouwen met een informatiecentrum, een ontvangst-/voorlichtings-ruimte, een landwinkel, een lunchroom en woonunits voor de participerende voedselbosbouwers.

Alle werkzaamheden op het terrein worden uitgevoerd volgens de meest moderne inzichten van duurzaam en milieuvriendelijk bouwen en renoveren.

Van alle voorbereidende werkzaamheden tot nu toe waren de asbestsanering en de sloop van de grote koeienstal het meest zichtbaar. Daarnaast zullen passanten het (tijdelijke) hekwerk hebben gezien dat is geplaatst om te voorkomen dat reeën de jonge aanplant van bomen en struiken opeten.

Tot zover een korte samenvatting van de plannen. Wie meer wil weten is van harte welkom op de informatiemiddag op zondag 12 maart om 14.00 uur op Roestelbergseweg 4 in Kaatsheuvel.

Klik hier als u een uitnodiging wilt printen.